Cum sa fac o relatie sa mearga

Cum sa fac o relatie sa mearga

Orice relatie trece prin momente mai tensionate. Indiferent ca este vorba despre o relatie aproape de perfectiune sau de una cu probleme, momentele tensionate isi fac aparitia aproape „de niciunde”. Iar in cazul in care ambii parteneri nu fac anumite concesii se poate ajunge chiar si la o ruptura definitiva.

Pentru a evita aceste momente (sau a le amana cat mai mult timp cu putinta) este recomandat sa fim generosi cu partenerul nostru si sa ne gandim la ce putem sa oferim in relatie si mai putin la ce vom primi.

Relatiile pot fi aproape perfecte

Responsabilitatea partenerilor este foarte importanta, deoarece va trebui sa ne iubim partenerul asa cum doreste acesta, nu cum ne-ar placea noua sa fim iubiti. De asemenea este important sa comunicam in permanenta cu partenerul si sa il informam despre lucrurile ce ne fac placere, despre modul in care dorim sa fim iubiti sau sa ne simtim apreciati.

Momentele tensionate pot fi evitate cu usurinta. In momentul in care discutiile degenereaza si nervii isi fac simitta aparitia este mai bine sa plecam undeva sa ne linistim, deoarece discutiile la nervi pot genera observatii ce ar putea sa ne raneasca partenerul.

In momentele in care discutiile au degenerat si ambii parteneri si-au dat frau nervilor este insa contraindicat sa ne parasim partenerul deoarece va trebui sa fim langa acesta in momentul in care are nevoie de consolare.

Este foarte important sa cunoastem tot ce se afla in mintea partenerului nostru, inclusiv visurile si nazuintele. Daca reusim sa fim langa acesta si sa il sustinem in indeplinirea visurilor, vom capata o doza mare de incredere si o relatie apropiata de perfectiune.

Comunicarea este cea mai importanta intr-o relatie

Cel mai important element intr-un cuplu ramane insa comunicarea si realismul. Trebuie sa incetam sa mai cautam acel „fat frumos calare pe un cal alb” deoarece oamenii sunt prin definitie imperfecti, iar in cazul in care suntem idealisti riscam sa fim dezamagiti de fiecare data.

Comunicarea este esentiala. Nu trebuie sa ne bazam ca partenerul ne va intelege nevoile si va presupune care sunt acestea, pentru ca acest lucru cu siguranta nu se va intampla. Este important sa comunicam clar si la obiect toate asteptarile si nevoile. Astfel, putem face sugestii despre ce ne dorim de ziua noastra sau despre excursiile pe care intentionam sa le facem.

Este important sa fim bine ancorati in realitate si sa fim pregatiti sa infruntam toate probleme ce isi vor face aparitia in relatia noastra.

Relatia de cuplu cere foarte mult timp deoarece partenerul trebuie sa ne simta in permanenta aproape, iar acest lucru cere rabdarea si timp. Chiar daca cariera joaca un rol important pentru noi, este necesar sa avem in permanenta un echilibru intre viata personala si cea profesionala.

Flexibilitatea si gelozia nu fac decat sa otraveasca atmosfera intr-un cuplu. Partenerului ii vom acorda o doza mare de incredere si nu il vom sufoca, spre a nu il face sa se simta captiv.

O seara petrecuta cu prietenii sau cu parintii pot avea o insemnatate deosebita pentru oricine.